De golf ervaring van een golfgroentje

“Spelen jullie twee golf? Hoe oud zijn jullie?!” Was mijn geamuseerde opmerking toen getrouwde vrienden van mij zichzelf neerzetten als gepassioneerde golfers en de man (wie anders?) trots vertelde over zijn handicap. Ik vind het vreemd dat het vermogen van een golfer wordt gedefinieerd met de formule: hoe lager het getal, hoe beter de golfer. Maar nogmaals, ik had absoluut geen golfervaring, laat staan de nodige kennis. Uren rondlopen met een goed gevulde golftas of rondrijden in geluidloze golfkarretjes over een uitgestrekt gazon om een kleine golfbal in zo weinig mogelijk slagen, in 9 of 18 holes te krijgen vind ik een activiteit voor mensen met teveel tijd.

golfer view mountains

Echter, zou ik toch graag mijn twee lieve vrienden willen bedanken dat zij mij hebben meegenomen als gast caddie naar hun golfclub op een mooie, warme en zonnige lentedag!
Ondanks dat ik niet meteen gestopt ben bij de eerstvolgende golfwinkel om de basisuitrusting voor een golfbeginner aan te schaffen heb ik mijn vooroordelen wel herzien.

Als stedeling met een sterke connectie met de natuur en het buitenleven heb ik een geweldige dag met hen beleefd. Het was zelfs een verrassende uitdaging en een ervaring waar ik liefdevol op terugkijk.
We spraken erg weinig, maar als we dat deden was het niet luider dan het getjilp van de volgens in de bomen – allemaal heerlijk ontspannend!

Dus, moet ik beginnen met het spelen van golf? Nou, nee, maar ik begrijp nu wel waarom ik mijn vrienden zo weinig zie. Ik zou natuurlijk wel mijn service als ervaren caddie kunnen aanbieden om ze wat vaker te zien.

Anita Baechli

Bent u wel een fanatieke golfer? Bekijk hier alle vakantiehuizen van Interhome in de buurt van een golfterrein: www.interhome.be/golf

Wees de eerste die dit leuk vind

Share on Google+Share on LinkedInEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on Facebook
Bookmark the permalink.

Comments are closed