Franse gerechten ontdekken met Interhome

Het gezegde – leven als een god in Frankrijk – is te danken aan de prachtige natuur van Frankrijk en natuurlijk de heerlijke Franse gerechten. Heerlijk eten, daar zijn ze in Frankrijk goed in. Boter, boter en nog eens boter wordt wel eens geroepen door chef koks volgens de authentieke Franse recepten koken. Maar het eten smaakt meer dan alleen lekker romig. De Fransen hebben de kunst van de juiste kruiden gebruiken goed onder de knie, alle vleessoorten en gerechten hebben een eigen kruidenmengsel en speciale saus. Interhome zette de lekkerste Franse producten en gerechten (volgens ons) op een rij om je alvast warm te maken voor je volgende vakantie naar misschien wel… Frankrijk?

We maken een tripje door het geliefde land, bekende regio’s en streken worden benoemd en de bijbehoorde bekende Franse gerechten geprezen. Ontdek tegelijkertijd wat Interhome te bieden heeft in deze mooie departementen qua prachtige vakantiewoningen.

oesters nieuw formaat

De Franse gerechten uit Normandië

We beginnen in het westen, Normandië, een prachtig regio in het noordwesten van Frankrijk. Mooie stranden en een wilde zee. Zeg je Normandië, dan zeg je streekproducten als Camembert, oesters, boter, veel zeevruchten en goede kruiden. In Normandië worden bijvoorbeeld ook sint-jakobsschelpen, mosselen en oesters gegeten. Vers uit de zee naar het land. De Franse keuken heeft veel te bieden! Als je graag ook de rotsachtige stranden en ruige zeeën van Normandië wilt bekijken, aarzel dan niet om even onze site te bezoeken.

Bretagne en zijn charme

Fruits de mer, fazant, eend en crêpes. Dit wordt in overvloed gegeten in Bretagne. Bestel eens een plateau fruits de mer en waan je als een echte Fransman. Fransen houden van verse vis, zeker in Bretagne. De zeevruchten worden op een plateau van ijs mooi gepresenteerd. Alles moet vers zijn, niets mag in de vriezer hebben gelegen. Een klifachtig landschap aan de kust en een ruige zee kenmerken Bretagne. Crêpes worden hier ook veel gegeten, als toetje met zoet beleg, of gewoon als hoofdgerecht met wat hartigs erop. Op reis naar Bretagne.

Leven als een Bourgondiër

Boeuf Bourguignon, slakken, kaas en coq au vin. Het spreekwoord – leven als een Bourgondiër – komt hier niet voor niets vandaan. Bekende Franse gerechten zijn hier stoofpotten met groenten en rundvlees en gebraden slakken gevuld met kruidenboter (je moet er wel van houden). Bourgondië heeft glooiende heuvels, groene valleien en heerlijk eten. Wil je ook graag leven en genieten als een echte Bourgondiër?

Het oosten van Frankrijk; Elzas

We gaan naar het oosten van Frankrijk, een gebied vol met invloeden uit het dichtbijliggende Duitsland, ook op culinair gebied. Een typisch gerecht uit deze streek is bijvoorbeeld een quiche lorraine. Dit is een hartige taart met veel eieren, spek en kaas erin. Zeker een machtig gerecht maar dat is veelal te danken aan de Duitse invloeden. Benieuwd geworden naar deze streek en ons aanbod daarin? Of zin in een stukje van een quiche lorraine? Kom naar Elzas!

De Provence

We zijn in het zuiden, in de streek die iedereen kent, de Provence. De Provence wordt gekenmerkt door uitgestrekte lavendelvelden, Provençaalse kruiden en ook weer hier, heerlijke Franse gerechten! Hier eten de Fransen graag olijven, truffels en vissoep. Ook wordt hier ratatouille geserveerd op zijn Frans, gestoofde en gekruide groenten gekruid met Provençaalse kruiden. Truffels worden verwerkt in verschillende gerechten maar vaak in combinatie met vleesgerechten. De truffels worden ook gebruikt om sausjes op smaak te brengen. Bovendien is de Provence een hele bekende wijnstreek die vooral bekend is om haar roséwijnen. Al in zin een wijntje in de Provence?

Het eiland Corsica

Fiadone, een hartige kaas met kaas is een typisch Franse gerechten uit Corsica. Een Corsicaanse cheese cake als het ware. Op het eiland groeien mandarijnen en zoete vijgen in overvloed. Vijgenconfituur wordt graag gegeten in combinatie met een kaasplankje. De bekende Corsiaanse vissoep heet aziminu, vissen die random het eiland te vinden zijn, zijn de hoofdrolspelers van deze soep. Zin in een biertje? Pietra is hét bier van Corsica en is een kastanjebier. Lekker na een warme dag op het eiland misschien? Het kan allemaal in Corsica.

wijnglazen nieuw

Wees de eerste die dit leuk vind

Share on Google+Share on LinkedInEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on Facebook
Bookmark the permalink.

Comments are closed