Kroatië – een mooie mix van mediterrane charme en historische architectuur

Jarenlang hebben de Kroatische kusten ons aangetrokken met cipressen en olijfbomen, eindeloze zand- en kiezelstranden, historische steden, helderblauwe wateren en de vele eilanden waarvan het aantal net zo moeilijk te tellen is als de donkere stippen op de vacht van de Dalmatische hond!

4081450218_24c49f9033_o

Gewilde toeristische bestemmingen zoals Split en Dubrovnik, evenals zeiltochten bieden veel diversiteit voor een mooie reis. Of u nu gaat zonnen, duiken, klimmen, genieten van het leven op een eiland, of een bezoek brengt aan een van de vele nationale parken: het zonovergoten mediterrane klimaat en de gastvrije Kroaten staan voor u klaar!

Gezellige barretjes en mooie zonsondergangen

Ik herinner me nog levendig de bruisende stad Split met zijn haven en de heerlijke Cappuccino (Italië, pas maar op!) in een cafeetje in het fascinerende oude paleis van Diocletianus, dat werd gebouwd tijdens het Romeinse Rijk. Of de moderne identiteit van de 3000 jaar oude kustplaats Zadar met zijn wereldberoemde Sea Organ, gebouwd in 2005, welke is verwerkt in de promenade en een simulatie toont van de golven. Gebouwd op kliffen is er de stad Sibenik met de mooiste Kroatische jachthaven, genaamd Marina Frapa. En laten we het eiland Mljet niet vergeten waar nog zeldzame monniksrobben gevonden kunnen worden. De zonsondergang in Dubrovnik start het beste met een heerlijke “Arancini” en “Limuncini ‘in één van de vele gezellige barretjes, gevolgd door lekker eten bij lokale restaurants.

Kroatië is als een magneet: ik heb dit mooie land al bezocht voor de vierde keer en het zal niet de laatste keer zijn! Misschien zal ik u daar binnenkort eens zien?

Goed om te weten: gedurende de jaren zijn de tijden positief veranderd in de vakantiehuizenindustrie. Tegenwoordig zijn er talloze mogelijkheden om je vakantie in Kroatië door te brengen, zoals in een luxe villa met zwembad, een appartementen op het strand op een van de mooie eilanden of juist een stijlvol appartement in de stad, maar nog steeds met een Kroatisch budget!

Voor meer informatie, check:www.interhome.be/kroatie/

Wees de eerste die dit leuk vind

Share on Google+Share on LinkedInEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on Facebook
Bookmark the permalink.

Comments are closed