Oudejaarsavond – vier het in een buitenlandse stad!

Vergeet uw goede voornemens voor het komende jaar. In plaats daarvan, organiseert u uw oudejaarsavond feest buiten in de stad van uw dromen. Dit is ontzettend leuk en deze mooie start van het nieuwe jaar in 2016 zal u nog herinneren voor een lange tijd. De lijst zou eindeloos zijn, als we alle interessante steden zouden tellen die in aanmerking komen vanwege het spectaculaire vuurwerk, open lucht feesten en vele evenementen tot in de vroege uurtjes, welke aan de lokale bewoners en de toeristen aangeboden worden. Dus waarom viert u niet het komende Nieuwjaarsfeest in Londen, Barcelona of Rome?

nieuwjaar

Gelukkig Nieuwjaar in Londen

Een stedentrip naar de hoofdstad van Engeland is altijd een hoogtepunt, het hele jaar door. Maar heeft u ooit het Nieuwjaarsfeest gevierd samen met de Britten of bent u het nieuwe jaar in “gedraaid” in een glazen gondel van het Millennium Wheel, ook wel bekend als de London Eye?
Wanneer de Big Ben op 31 december om middernacht de klokken zal luiden om het nieuwe jaar te verwelkomen, zal dit worden vergezeld door het geluid van knallende champagne flessen door de hele stad. Het grootse vuurwerk van de stad zal de hemel boven de rivier de Theems oplichten, hetgeen het publiek een prachtige kijkervaring zal bieden vanaf de vele rivier oevers. Het beste uitzicht op de nachtelijke skyline van de stad en de London Eye, heeft u vanaf de westelijke oever. Vier het feest op Trafalgar Square, waar talrijke (gemaskerde) feesten zijn en “live” muziek wordt gespeeld. En indien u zich de volgende ochtend nog een beetje fris en fit voelt, mis dan zeker niet ‘s werelds grootste Nieuwjaars parade langs de Theems, tussen Parliament Square en Berkeley Square. Startend om 12:00, zullen meer dan 10.000 deelnemers uit de 33 stedelijke gebieden van Londen voorbij komen.

Tip: De favoriete plekken zoals de oevers van de Theems zullen gauw druk beginnen te worden. Zorg dat u er op tijd bij bent om een mooie plek te bemachtigen. Gelukkig Nieuwjaar!

Buon Anno Nuovo in Rome

Italianen houden ervan om een feestje te bouwen en hun “Capodanno” in traditie te vieren. Concerten, van rock tot klassiek, dans, optredens en vuurwerk kan allemaal meegemaakt worden op de openbare plaatsen, in het hart van de oude stad, in restaurants met Nieuwjaars feesten, in trendy clubs, discotheken, historische kastelen of gewoon lekker thuis. Wilt u Nieuwjaar vieren zoals de Romeinen? Geen probleem, of het nu een groot en druk feest wordt, of romantisch. De grotere pleinen zoals Piazza del Campidoglio, del Colosseo, Novona, del Popolo, etc. zijn populaire ontmoetingsplaatsen voor jong en oud. Geniet van een wandeling door het historische centrum of sluit aan bij 1 van de talloze feestlocaties in de Via Condotti en de Via Vittorio Veneto. En vergeet niet de Spaanse Trappen en de trap voor de kerk Trinita dei Monti. Op de heuvel Monte Pincio heeft u een prachtig uitzicht over Rome en de St. Peter’s Basiliek, waar traditioneel de Heilige Mis wordt gevierd door de paus op 1 januari. Overigens: er is in Rome een nogal ongewone, lokale traditie om eten naar buiten te gooien vanuit ramen en balkons. Dus wees voorzichtig bij het omhoog kijken!

Tip: Indien u houdt van spectaculair vuurwerk begeleid door klassieke muziek, adviseren wij u een kijkje te nemen op het Piazza del Popolo.

Feliz Año Nuevo in Barcelona

Spanje’s meest charmante, mediterrane stad biedt talloze mogelijkheden om een onvergetelijke oudejaarsavond en nieuwjaarsfeest te vieren. Het uitgebreid geprezen “Nochevieja” (Oudejaarsavond) begint in Barcelona bij zonsondergang en duurt tot ver in de vroege ochtenduren. Traditioneel begint de avond met een uitgebreid diner met familie en vrienden. Daarna zal iedereen met elkaar proosten op het nieuwe jaar op straat.
Twee hotspots die ten volle zullen worden bevolkt door toeristen en de lokale bevolking zijn de Plaça de Catalunya en de beroemde Las Ramblas in het centrum. Festiviteiten zullen plaatsvinden rondom bijvoorbeeld de Placa de les Glories Catalanes, in de buurt van de mooi verlichte Torre Agbar, waar een gigantische “countdown” klok op de muren schijnt, of tijdens een Oudejaars diner in het panoramische restaurant van de tv-toren Torre de Collserola. Concert liefhebbers kunnen genieten van het Nieuwjaars concert te zien in de concertzaal Palau de la Música Catalana.

Tip: Als u van een prachtig uitzicht over de stad om het vuurwerk te zien wilt genieten, bezoek dan de berg Montjuic of het Park Güell (van architect Gaudi). Voor goed geluk: ga naar de Piazza del Sol om middernacht en eet een druif bij elk van de 12 slagen die de kerkklokken maken.

Het gaat allemaal om een onvergetelijke ervaring. Welke stad u ook gaat ontdekken, Interhome wenst u al het beste, veel succes, een goede gezondheid en alle liefde. Gelukkig Nieuwjaar!

P.S. Laat ons u inspireren om de perfecte vakantiewoning of appartement voor uw vakantie jaar te kiezen: http://www.interhome.be/vakantie-inspiratie/kerst-en-nieuwjaar/

Wees de eerste die dit leuk vind

Share on Google+Share on LinkedInEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on Facebook
Bookmark the permalink.

Comments are closed