Paas groeten vanuit Boedapest, Barcelona, Berlijn….

Wat is er mooier dan een metropool van een ander land te ontdekken tijdens een korte trip voor het Paasweekend? Weetje over Pasen: Wist u dat de Grieken Pasen vieren volgens de Juliaanse kalender, die op een andere datum valt dan de andere West-Europese landen, en dat het land verandert in een enorme picknickplaats op Paaszondag onder het genot van een hapje en een drankje?
easter_egg
Of wist u dat in Duitsland, mensen met Pasen over vlammen springen voor goed geluk? Of dat de Italianen Pasen landelijk vieren met tal van optochten, dat de pauselijke Urbi en Orbi ontvangen worden op het Sint-Pietersplein en dat het mogelijk is er traditionele cake te eten genaamd “Colomba Pasquale” – een cake in de vorm van een duif – en dat er voor de kinderen enorme chocolade Paaseieren worden gekocht, zonder deze eerst te verstoppen in de tuin?

En wat te denken van Spanje, waar Pasen nooit commercieel belang heeft gekregen (een Paashaas en Paaseieren zijn daar nauwelijks bekend), maar toch wordt Pasen als religieuze feestdag gevierd met indrukwekkende optochten. In Frankrijk wordt de Paastraditie op kleine schaal elk jaar herhaalt door uitsluitend het luiden van de kerkklokken op Paaszondag na een moment van stilte tussen Witte Donderdag en Stille Zaterdag als een symbolisch teken van rouw. Verder heeft de Paashaas in Frankrijk weinig werk te doen.

Of wist u dat in Bulgarije Paaseieren niet worden verstopt, maar gegooid tegen kerkmuren? Of, nog beter, tegen familieleden worden gegooid en als het ei niet breekt, zal dit familielid het meest succesvolle lid van de familie van het komende jaar zijn. In Hongarije is het een gewoonte dat op Paasmaandag de mannen de vrouwen bespuiten met parfum en ze symbolisch slaan met een versierde zweep, in de overtuiging dat vrouwen op deze manier hun gezondheid en schoonheid behouden. In ruil hiervoor, geven de vrouwen gekleurde eieren aan de mannen.

Het maakt niet uit hoe of waar u Pasen viert dit jaar, wij wensen u een heerlijk Paasweekend toe en we hopen u te hebben geïnspireerd om eens iets nieuws uit te proberen. Vergeet niet om onze vele mooie stadsappartementen in heel Europa eens te bekijken zodat u misschien wel Pasen kan vieren in 1 van de diverse mooie feesten in verschillende landen. Kijk hier voor de mooiste stedentrip accomodaties.

Wees de eerste die dit leuk vind

Share on Google+Share on LinkedInEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on Facebook
Bookmark the permalink.

Comments are closed