Een gezonde vakantie in het Middellands Zeegebied

De landen rondom de Middellandse Zee zijn vaak geliefde vakantielanden: Frankrijk, Spanje, Italië, Griekenland en Turkije. Maar ook Monaco, Slovenië, Kroatië en ga zo maar door, horen bij het Middellands Zeegebied. Deze landen zijn geliefd vanwege de altijd schijnende zon, lange uitgestrekte stranden, warme mensen, fijne sferen en het heerlijke eten. Maar deze vakantiebestemmingen zijn niet alleen leuk om naar toe te gaan, ze kennen ook een gezonde eetcultuur. Het zijn als het ware gezonde vakantiebestemmingen! De vitamine D die je opdoet in deze zuidelijke landen is een fijne opsteker. Bovendien is het dieet dat de mensen uit deze landen kennen niet alleen lekker, het is ook erg goed voor je gezondheid.

fruit

Gezond eten aan de Middellandse Zee
Het mediterrane eten is ontzettend divers, elk land en elke streek kent zijn eigen traditionele gerechten. Toch hebben al deze verschillende keukens iets gemeen. Namelijk versheid door lokaal geteelde of verkregen producten, en kwaliteit. Al deze cuisines gebruiken veel olijfolie, verse groenten, peulvruchten, magere vleeswaren, fruit, noten en zaden. De producten zoals olijfolie en groenten worden lokaal geproduceerd of geteeld en zijn lekker vers. Op vakantie gaan is dus een goed excuus om je gezondheid te verbeteren! Bovendien is het ook bewezen dat mensen die dit dieet volgen, gezonder zijn en langer leven. Het minder eten van zuivel en bijvoorbeeld veel vethoudende vleeswaren zullen het risico verlagen op hart- en vaatziekten. Maar dankzij de mediterrane keuken mis je deze gerechten totaal niet.

Gezond op vakantie
Dat dit dieet niet alleen goed is voor je gezondheid maar ook voor je huid, is niet iets dat iedereen weet. De olijfolie houdt je huid in een goede conditie en als je een ruime hoeveelheid groenten en fruit eet per dag, het liefste rauw, haal je de maximale voedingstoffen eruit die ook bijdragen aan een goede conditie van de huid, nagels en het haar. Mensen rondom de Middellandse Zee eten meer langzame koolhydraten in plaats van de snelle variant. Hoe meer volkoren granen, volkoren pasta, fruit, peulvruchten en noten, hoe beter.

Gezonde Spaanse gerechten
Vakantie vieren in het mediterrane gebied, bijvoorbeeld in Spanje, doet je dus veel goed als je van dit lekkere en gezonde eten profiteert. Tegenwoordig kun je in alle toeristische plaatsen hamburgers met friet en cola bestellen. Maar overweeg om te proeven van het échte Spaanse of mediterrane eten. Geniet van een geroosterde groentesalade, ‘Escalivada’, zoals deze in Spanje heet. Of van ‘Gambas al Ajillo’, garnalen met knoflook, olijfolie en chilipepers. Pittig, licht en lekker. In Spanje kun je ultiem vakantie vieren aan de bekende Spaanse Costa’s, en kun je ook nog eens heerlijk en gezond eten.

Goed voor jezelf zorgen terwijl je op vakantie bent vinden veel mensen lastig. Gelukkig kun je goed voor jezelf zorgen én genieten op vakantie. Op de vele geliefde vakantiebestemmingen in het mediterrane gebied kun je genieten van een gezonde vakantie omdat deze landen een goed dieet kennen. Aarzel dus niet meer en kies een vakantiestemming in het mediterrane gebied en ga gezond op vakantie!

Wees de eerste die dit leuk vind

Share on Google+Share on LinkedInEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on Facebook
Bookmark the permalink.

Comments are closed