De herfst is het piekseizoen voor Bacchus

Van exquisit, goede (en minder goede) rode en witte wijn kan je inderdaad 365 dagen per jaar van genieten.

wijn

Wijnliefhebbers kunnen hun favoriete fles veilig laten verpakken en versturen. Ze kunnen de bijzondere wijn opslaan in hun eigen wijnkelder, verzamelen en alleen ontkurken bij een speciale gelegenheid.

Wanneer de herfst het land intrekt, ontstaat er een kleurrijk landschap in de prachtige natuurlijke kleuren zoals pompoen oranje of guldenroede geel en de zon schijnt soepel en warm. Iets wat wijnkenners en andere levensgenieters niet willen missen. De wijnfestivals in een schilderachtige omgeving laten mensen het hele land, Europa en zelf andere continenten doortrekken.

De herfst begint zodra de wijnboer zijn druiven heeft geoogst en de vruchten zijn gerijpt in de vaten. Het is weer tijd voor de wijnfestivals! Bijvoorbeeld het wijnfestival in Boedapest/Hongarije, het Duitse wijnfeest in Neustadt aan de Weinstrasse of In Limassol, Cyprus. En degenen die niet op zoek zijn naar de allerbeste, zelfgeteelde wijnen kan altijd genieten van een herfstwandeling te midden van de prachtige wijngaarden.

Zelf ben ik geen wijnkenner. Ik weet precies wat ik lekker en niet lekker vind. Ik houd ervan een glas (of twee) te drinken, maar alleen in goed gezelschap. Over dat gesproken, Bacchus, de Romeinse god van de wijn, kan tijdens de herfstperiode bijna overal gevonden worden. Hij zal blij zijn om een aantal vriendelijke gasten te zien.

Anita Baechli

Wees de eerste die dit leuk vind

Share on Google+Share on LinkedInEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on Facebook
Bookmark the permalink.

Comments are closed