Dit wil je weten over de skiopeningen in Oostenrijk

skiopening

Hoera! Het wintersportseizoen breekt bijna weer aan, heb jij er al zin in? Denk aan samen met het hele gezin of je beste vrienden in de auto zitten op weg naar de geliefde witte bergtoppen. Om daarna aan te komen in een prachtig houten chalet waar de openhaard lekker kan gaan branden. Denk aan samen bijkomen in een eettentje na afgedaald te zijn van een geweldige piste met een prachtig uitzicht. Dit natuurlijk onder het genot van een glühweintje (of twee) en een wienerschnitzel. Maar naast prachtige pistes en sneeuwzekere bestemmingen biedt Oostenrijk dit jaar ook nog vele evenementen die het wintersportseizoen dit jaar zullen openen. Wintersportfanaten en feestgangers opgelet dus! Tijdens de evenementen in Oostenrijk dit najaar komen vele internationale artiesten die ervoor zullen zorgen dat je voor altijd aan feestjes tussen de bergen zult blijven denken. Met hele fijne herinneringen uiteraard.

Interhome heeft een paar evenementen voor je op een rij gezet waarvan wij denken dat jij je er uitstekend zal gaan vermaken! Laat je alvast verleiden om dit jaar je spullen te pakken en naar Oostenrijk te gaan. Want iedereen houdt toch van Oostenrijk? Er zijn fijne pistes en fijne feestjes om naar uit te kijken. Lees snel verder over de leukste evenementen dit najaar in Oostenrijk:

Kaprun- 'Wow Glacier Love'
Kaprun is prachtig in alle jaargetijde, maar vooral in de winter is deze bestemming een geliefde wintersportbestemming. Kaprun heeft geweldige pistes en Kaprun heeft dit jaar ook een geweldige seizoensopening. De opening van het winterseizoen wordt in Kaprun op vrijdag 4 en zaterdag 5 november dit jaar gevierd. Op vrijdag 4 november 20:00 begint dit muziekfestival ‘WOW Glacier Love’ met een optreden van meerdere internationale DJ’s. Naast andere artiesten komen ook Filous en Lovra. Filous is een Oostenrijkse zanger en producer die voor heerlijke Oostenrijkse sferen zal zorgen tijdens deze feestelijke opening. En dan hebben we  Lovra, zij is een stoere DJ en producer uit Berlijn die zal zorgen voor goede ritmes (en technodeuntjes) op de dansvloer. Kom zeker naar deze winteropening als je niet te verlegen bent om te dansen!

Obertauern- ‘Glasperlenspiel’

Technoliefhebbers opgelet! Het Duitse electroduo ‘Glasperlenspiel’ zal het skiseizoen openen in Obertaueren op 3 december. Nou zegt deze naam je misschien niet meteen iets, toch is dit Duitse popduo razend populair onder de Duitse electropop liefhebbers. Nu is Obertauen sowieso een hele fijne vakantiebestemming om te wintersporten, maar dit evenement zal het net wat spectaculairder maken. Glasperlenspiel zal Obertauren voorzien van goede electropop nummers!

Ischgl- ‘Top of the Mountain Concert’
Tijdens het ‘Top of the Mountain Concert’ op 26 November 2016, zal de Duitse pop- en rockband PUR het winterseizoen openen samen met alle aanwezige wintersporters! Deze band uit 1975 komt uit Bietigheim-Bissingen en zal tijdens dit ‘Top of the Mountain Concert’ zorgen voor een heuse rock ’n roll sfeer. Iedereen is welkom, het concertkaartje is inbegrepen bij het kopen van een ski pass in Ischgl.

Sölden- ‘Electric Mountain Festival’
Sölden is er vroeg bij wat betreft het winterseizoen. Op 24 oktober is het seizoen geopend zodra de sporters van de ‘Alpine Ski World Cup’ samen komen op de hoge piste die Rettenbach heet. Wie zal er het eerst beneden zijn? Bovendien is op zaterdag 3 december is ook het ‘Electric Mountain Festival’ waar elektronische dansmuziek de hoofdrol speelt en er veel gedanst zal worden…

St. Anton am Arlberg- ‘Lions Head’
In St. Anton am Aarlberg zal een groot openluchtconcert gegeven worden om het wintersport seizoen in te luiden. Op 3 december zal Rea Garvey en Gregor Meyle zullen komen optreden daarna komt ook de band ‘Lions Head’, die bekend om hun samenwerking met de enige echte Enrique Iglesias. Dat belooft heel wat!

Er is genoeg te beleven deze winter in het geliefde Oostenrijk! Eigenlijk zou het het hele jaar wintersporttijd mogen zijn. Op de een of andere manier geniet je altijd zo intens tijdens de wintersport. Warm aangekleed in de koude, frisse berglucht waar je actief bezig bent en je toch ontspannen voelt. Waar je je na een heerlijke afdaling kan verheugen op een warme maaltijd onderaan de piste. Waar de bergtoppen wit zijn, voel je je thuis! Welkom in Oostenrijk.

 

skiopening-2

Wees de eerste die dit leuk vind

Share on Google+Share on LinkedInEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on Facebook
Bookmark the permalink.

Comments are closed