Heerlijk en wereldberoemd: Worteltaart

Elke dag is het vakantie bij Interhome. En in Amerika kunnen ze er ook wat van, daar hebben ze veel dagen gewijd aan eten en drinken. Bijvoorbeeld op 1 januari, de ‘Bloody Mary Day’. Op 3 januari is het “Worteltaart Dag”, wat zeg je? Inderdaad, de internationale dag van de worteltaart! Er zijn vele recepten te vinden om een heerlijke worteltaart te bereiden. Maar vandaag geven we je het recept van een speciale, traditionele Zwitserse worteltaart genaamd “Aargau Ruebli Torte”. Deze speciale taart komt het de regio “Aargau” dat zichzelf ook graag “Ruebliland” noemt. Plus, het bijkomende feit dat wortels perfect kunnen dienen voor een neus van de sneeuwman!

Voor deze speciale dag hebben we een recept voor een “Aargau Worteltaart” voor 12 personen.

Wat heb je nodig?

-1-
250 gram suiker
5 eierdooiers
2 eetlepels heet water

-2-
250 gram fijngemalen wortelen
250 gram amandelen (in grovere stukjes)
1 uitperste citroen + de geraspte citroenschil
2 eetlepels kirsch
80 gram bloem
2 eetlepels bakpoeder

-3-
Het eiwit van de 5 eieren
1 snufje zout

-4-
300 gram poedersuiker
2 eetlepels kirsch (of citroensap)
2 eetlepels water

12 kleine worteltjes van marsepein

Hoe maak je deze worteltaart?

-Meng eerst de suiker, 5 eierdooiers en het water samen in een bol totdat het luchtig is (1).
-Meng eerst de bloem en het bakpoeder samen en zet het daarna even weg. Meng de wortelrasp en de andere ingrediënten van (2) in het beslag meng daarna het bloem en het bakpoeder erin.
-Klop het eiwit van de 5 eieren met het zout (3) totdat het stevig wordt en roer dit voorzichtig in het beslag. Als alles goed is gemengd, stop dit dan in een bakvorm van ongeveer 24 cm doorsnee. Vet deze van tevoren in of gebruik bakpapier.
-Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het beslag ongeveer 55 minuten. Plaats het na de baktijd op een rekje en laat dit afkoelen.
-Mix daarna de poedersuiker, kirsch en het water totdat het stevig en wit is(4), dit vormt een soort glazuur. Verdeel dit over de taart als de taart volledig is afgekoeld. Zorg dat de hele taart een laagje glazuur over zich heen heeft. Als laatste: Verdeel je kleine marsepeinworteltjes over de taart ter decoratie.

Geniet van je worteltaart!

PS: Verpakt in folie en in de koelkast kan je deze worteltaart een week bewaren! Sommige mensen zeggen zelfs dat de taart lekkerder is na een paar dagen.

Wees de eerste die dit leuk vind

Share on Google+Share on LinkedInEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on Facebook
Bookmark the permalink.

Comments are closed