Crazy Skiing! Skiercross Koorts

Vele kubieke meters sneeuw zijn er nodig om alle bochten en springmogelijkheden te bouwen voor spectaculaire skicross afdalingen.

Elementen waarin ski-crossers hun atletische talent kunnen laten zien, getoond door tactiek, techniek, perfecte stabiliteit en voldoende snelheid om concurrenten te verslaan bij de finish.

Skiercross

Hoogtepunt: de overwinning en de medaille! Maar niet alleen dat is belangrijk. Yves Keller (23) uit Zürich, Zwitserland, is gefascineerd door ski cross sinds zijn jeugd. “Sinds ik kan denken, heb ik weekenden met mijn grootouders en ouders in de bergen doorgebracht”, aldus Yves. Wandelen in de zomer, en skiën in de winter. “Snelheid fascineert me”, geeft Yves toe, die vaak naar races ging als lid van de Ski Club Parpan, in de hoop om een medaille te winnen. Op een dag zag hij een ski cross-race, “die races zijn ook openbaar, dus niet alleen voor het WK of de Olympische Spelen.”

In 2010, werd ” ski cross” voor het eerst georganiseerd als een nieuwe Olympische sport in Vancouver / Canada. De afdaling had zeer veel steile bochten en stelde hoge eisen aan de tactiek van de racers.

Skiercross wedstrijden

Tijdens de winter seizoenen 2010/2011 en 2012/2013, heeft Yves deelgenomen aan verschillende ski cross races. “Mijn beste resultaat in een individuele wedstrijd was waarschijnlijk een tweede en een derde plaats, evenals de vijfde of zesde plaats in het algemeen klassement van de Audi Cross Ski Tour”, herinnert hij zich. (De Audi Ski Cross Tour is een serie van verschillende nationale races in Zwitserland en werd opgericht in 2009) Helaas heeft hij niet meer deel genomen aan races sinds die tijd. Eerst was het de militaire dienst en nu zijn het zijn studies aan de Universiteit van Zürich, die teveel vrije tijd in beslag nemen. Echter, Yves ‘hart klopt nog steeds voor de wintersport. Hoewel hij niet heeft deelgenomen aan de discipline freestyle ski cross in Sotsji / Rusland in 2014 – waar de Fransman Jean-Frédéric Chapuis goud won met ski cross – zijn de wintermaanden, de sneeuw en de bergen nog steeds absoluut Yves zijn ding.

Ives keller

Terwijl de Zwitserse professionals naar trainingskampen in Saas-Fee (Wallis) gaan, oefenen de amateur freestylers hun stabiliteit, uithoudingsvermogen en balans op bergpistes met slalom mogelijkheden en moguls. En tijdens de maanden zonder sneeuw, houdt het beoefenen van duursporten zoals voetbal, hardlopen en waterskiën hen fit. “Als er geen sneeuw ligt, moet je creatief te zijn!”

Yves’ droom-vakantiebestemmingen

Tenslotte zijn we nog benieuwd naar Yves zijn droom-vakantiebestemmingen. “Ik hou van poeder en diepe sneeuw. Heli-skiën in Canada, Alaska of in de Zwitserse Alpen zou cool zijn.”En een zomer bestemming? “Dat zou San Diego of New York zijn; de Verenigde Staten in het algemeen vindt hij erg leuk. Maar ik ben ook blij om te gaan varen op het meer van Zürich. “, was de spontane reactie van Yves ‘.

P.S Houdt u van besneeuwde winter landschappen en activiteiten? Laat ons u inspireren voor uw volgende wintervakantie. Kijk op:
http://www.interhome.be/vakantie-inspiratie/wintersport-chalets/

Wees de eerste die dit leuk vind

Share on Google+Share on LinkedInEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on Facebook
Bookmark the permalink.

Comments are closed