De vijf mooiste stranden van Europa

Sommige mensen houden niet van deze tijd van het jaar. Zij komen in een dipje vanwege de koude, natte maar vooral korte dagen. Bij Interhome doen we alles voor blije klanten daarom hierbij een lijstje met de vijf mooiste stranden van Europa zodat het zonnetje bijna letterlijk van je scherm afspat. Dus pak er een cocktail bij, zet je zonnebril op en geniet van ons lijstje.

Mooiste Stranden

1. Zlatni Rat (Kroatië)

Zlatni Rat, wat Gouden Hoorn betekent, is meerdere malen uitgeroepen tot het mooiste strand van de wereld. En dat is niet voor niets. Dit adembenemende strand bevindt zich op het Kroatische eiland Brač. Zeer bijzonder is het V-vormige witte kiezelstrand. Onder invloed van stroming, golven en wind verandert de ‘hoorn’ continue van vorm en uiterlijk. Het is dus echt een levend schilderij dat nooit verveelt. Omdat het strand lang en smal is, is één kant altijd windstil.
Ons aanbod in Kroatië: www.interhome.be/kroatie

2. Playa de las Catedrales (Spanje)

Beschermd natuurgebied Playa de las Catedrales is – van alle stranden uit dit rijtje – niet het meest geschikte strand om te zonnen, maar het is wel bij uitstek geschikt om de wonderen der natuur te aanschouwen. Je kunt hier genieten van 30 meter hoge bogen, diepe grotten, zandcorridors te midden van rotsachtige blokken en indrukwekkende kliffen. Voor de fanatieke zwemmers onder ons: hou er rekening mee dat het snel vloed wordt.
Ons aanbod in Spanje: www.interhome.be/spanje

3. Porthcurno Beach (Groot-Brittannië)

Je verwacht het wellicht niet maar het Britse Porthcurno Beach heeft deze prestigieuze lijst gehaald. Dankzij haar goudwitte stranden, kristalblauwe water en 70 meter hoge kliffen doet ze qua schoonheid niet onder voor Zuid-Europese paradijzen. Eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat de temperatuur niet altijd meewerkt. Ook in de zomer komt de temperatuur zelden boven de 25°C.

4. Praia Dona Ana (Portugal)

Ook Portugal, en dan met name de Algarve, is gezegend met een adembenemend mooie kust. Vooral de stranden rondom Lagos zijn van oogverblindende schoonheid. De zogenoemde Costa Doiro (Goudkust) bezit goudgeel kleurige rotsen, lange zandstranden en intieme baaien. Geniet hier van schilderachtige zonsondergangen, maak een boottochtje of ga snorkelen. Onze favoriet: Praia Dona Ana.
Ons aanbod in Portugal: www.interhome.be/portugal

5. Spiaggia Rosa (Italië)

We eindigen dit zonnige rijtje met Spiaggia Rosa, ofwel het Roze Strand. De naam verraadt al het meest bijzondere kenmerk van dit prachtige strand in het noorden van Sardinië: het zand is roze gekleurd. Helaas vonden de bezoekers dit zo mooi, dat ze besloten het zand als souvenir mee naar huis te nemen. Gevolg: het strand is tegenwoordig gesloten voor publiek. Gelukkig hebben we de foto’s nog.
Ons aanbod in Italië: www.interhome.be/italie

Staat jouw favoriete strand niet op de lijst?

Hebben we jouw meest favoriete strand in Europa over het hoofd gezien? Laat het ons weten met onderstaande button. We gaan dan graag even langs om zelf te ondervinden of jouw strand op ons lijstje past. Helaas, daar trapt de directie hier niet in. Maar mail en overtuig ons dan zullen wij ons lijstje misschien aanpassen.

Wees de eerste die dit leuk vind

Share on Google+Share on LinkedInEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on Facebook
Bookmark the permalink.

Comments are closed