Zon, zee, strand en veel plezier!

Water, zout of zoet. Degenen die ervan houden willen er dichtbij zijn. Menig ‘strand insiders’ weten waar de fantastisch mooie, natuurlijke of verlaten baaien en stranden aan de kust te vinden zijn. Zelfs zonder GPS! Er zijn ‘insider tips’ te vinden over de hele wereld!

beach holiday

Aan de Costa Blanca, de Spaanse Middellandse-Zeekust tussen Dénia en Alicante, zijn populaire badplaatsen te vinden. Bij de meeste witte zandstranden (vandaar de naam!) langs de 150 kilometer lange kustlijn waait de blauwe vlag als bewijs van de beste kwaliteit van het water. De stranden van Dénia, Javea, Calpe, Benissa, Altea, Benidorm en anderen concurreren met hun lengte, het zandstructuur, de duinen, de infrastructuur en de ongerepte natuur. Het heeft voor elk wat wils!

Het Franse Côte d‘Azur verleid jaarlijks zonaanbidders en waterratten om hun kleurrijke handdoeken neer te leggen op de illustere zandstranden, zoals Cannes aan de beroemde Plage de la Croisette. Het wordt door de hotels overgoten met lounge stoelen en strandbars, maar er is nog steeds genoeg ruimte voor andere activiteiten op het strand. Nice, dat slechts op 30 kilometer van de Italiaanse grens ligt, scoort punten op de VIP-lounges, familiestranden en strandrestaurants, waarvan sommige zelfs het hele jaar open zijn. De havenstad Juan-les-Pins met haar gezellige, drukke boulevard, ligt midden in de Côte d’Azur, tussen Antibes en Cannes en wordt ook wel de “Joie de vivre-stad” genoemd, de stad van de levensvreugde. Het is beroemd om haar internationale jazzfestival.

Sicilië verblijd zonaanbidders en strand-genieters met haar prachtige stranden. Van steen, grind en fijne zandstranden tot vulkanische rotsachtige kusten. De Oliveri Lagoon, ook wel Tindari genoemd, is zo’n ontspannen plek in de provincie Messina met prachtige stranden rond de lagune. Het natuurreservaat, Lo Zingaro ten oosten van San Vito lo Capo is alleen te voet bereikbaar, maar absoluut de moeite waard! Niet alleen zwemmers, duikers en snorkelaars zullen hier een indrukwekkende onderwaterwereld ontdekken.

Wees de eerste die dit leuk vind

Share on Google+Share on LinkedInEmail this to someoneTweet about this on TwitterShare on Facebook
Bookmark the permalink.

Comments are closed